DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

LDT Dopraváček Hedčany

2014

13. Den

Třináctý den…

Tento den se celý nesl v duchu příprav na posvátný rituál očištění získaných skalpů. Oblékání a maskování šamanů.

Na vyrobené vory jsme připevnili věšáky se skalpy. Proběhl rituál šamanů kolem totemu, aby došlo k očištění skalpů a šamani nám ráno vydali tajemství, kde je ukrytý bájný amulet.

Celý rituál uvidíte na fotkách.

Rada starších

http://hedcany2013.rajce.idnes.cz/Amulet_2014_ritual_samanu/


 

12. Den

Dvanáctý den…

Tento den byl na širých pláních odpočinkový po náročné noci. Pár našich rudých bratří trpělo kletbou bledých tváří. Patrně po výpravách za doplněním zásob „přetláskali“ své žaludky a tak nás čekala pomsta bleďáků. Navečer jsme vyhodnotili naše vory a posvátné kůly. Potom u šerifa měnili naše nasbírané zlato a diamanty za skalpy a svíčky, které budeme potřebovat na zítřejší rituál.

Večer proběhla stezka odvahy nejstarších oddílů.

Rada starších 

MISS 2014
http://hedcany2013.rajce.idnes.cz/Amulet_2014_MISS_2014


 

11. Den

Jedenáctý den…

Dnes na širé pláně sedl mlžný opar. Dopoledne probíhal nácvik na „Miss“, turnaj v pexesu, prší a v dalších stolních hrách. Nejstarší oddíly pomáhaly s odklízením větví po včerejší bouřce a potom odpočívaly a střádaly síly na další nájezdy bílých tváří na naší vlaku.

Odpoledne se všichni vydali do Kožlan a Kralovic na nákup a doplnění zásob.

Večer pak probíhala soutěž Miss Hedčany 2014.

Rada starších

http://hedcany2013.rajce.idnes.cz/Amulet_2014_jedenacty_den/


 

10. Den

Devátý a desátý den…

Dne devátého se všechny kmeny zúčastnily indiánského orientačního běhu. První tři kmeny plnily úkoly na trati „tábor – včelín – posed – tábor“ a nejstarší kmeny „rekreační středisko Počerady – mlýn – hřbitov Hedčany – tábor“. Indiánské hlídky plnily úkoly na několika stanovištích. Odměnou jim bylo zlato a diamanty, které pečlivě uschovaly do svých pytlíků.   

Desátý den jsme začali připravovat naše vory, které budeme potřebovat k „očištění“ získaných skalpů pomocí rituálu za účasti našich šamanů. Krom voru jsem zdobili i posvátné kůly, ale o těch až zase někdy příště.

Rada starších

http://hedcany2013.rajce.idnes.cz/Amulet_2014_devaty_a_desaty_den

PS: Táborem se nám prohnalo krátké krupobití, zrovinka jsme v jídelně večeřeli. Všichni indiáni jsou v pořádku. RS


 

8.Den

Osmý den…

A na naše širé pláně opět celé dopoledne padala voda z nebe. Pátý oddíl dospával handicap po náročné noci, kdy hájili naší vlajku před nájezdy bledých tváří. Ostatní využili tohoto času k důkladnému úklidu svých teepee.

Odpoledne vysvitlo sluníčko a první tři oddíly vyrazily na pouť do nedalekých Černíkovic. Čtvrtý a pátý potom pokračovaly v táborové hře a stavěly pec, na které potom upekly placky. Získaly tak cenné skalpy na své kmenové věšáky. Menší oddíly potom mohly využít zkušeností starších a použít jejich pece. Jsou šikulky a placky v nejbližší době určitě také zvládnou.

Večer jsme si na diskotéce zahráli pár soutěží a nejstarší se potom připravili na další náročnou noc, kdy je třeba uhlídat naší vlajku.

Toliko z širých plání a osmého dne.

Rada starších

 http://hedcany2013.rajce.idnes.cz/Amulet_2014_osmy_den


 

6. a 7. Den

Šestý a sedmý den…

Je čtvrtek ráno a každá chatička dostala první diamant za ty nádherné lapače snů, které teď zdobí každou chatku. Krom prvního oddílu. Ti si vyrobili lapač každý svůj a mají ho přímo nad postelí. Naše věšáky se začínají plnit skalpy, v pytlíku máme první diamant (diamanty a zlato můžeme před koncem vyměnit za skalpy nebo svíčky, podle toho co budeme potřebovat na závěrečný rituál).

Dopoledne, jsme se každý kmen rozešly po svých. Pátý oddíl „řádil“ v potoce. Postavili jsme i malou hráz, abychom se mohli v potoce svlažit v případě, že nepůjdeme k Vožeháku. První oddíl šel na lesní plody a zbylé tři hrály různé hry…mimo jiné už všichni začali trénovat přechod slackline, který bude součástí indiánského běhu.
Odpoledne všichni vyrazili k rybníku. Vyzkoušela se první loď…škoda, že jsou jen dvě…ale určitě se na nich vyblbneme.
Večer širé pláně ožily našimi kroužky kroket, pink ponk, malování, malování na tělo, moderní tanec a další.
S tmou začala práce pro naše lapače ;)
Ráno jsme vyrazili do plzeňského Westparku. Většinu toho co jsme tam prožili si můžete prohlédnout na fotkách.

Ze širých plání pozdravují všichni indiáni, bledé tváře a rada starších 

http://hedcany2013.rajce.idnes.cz/Amulet_2014_sesty_a_sedmy_den

https://www.youtube.com/watch?v=O9OYYIHkwMI&feature=youtu.be


 

4.a 5. Den

Čtvrtý a pátý den…

Hned ráno jsme se zase pustili do práce. S pomocí táborových pomocníků, jsme vyrobili indiánskou svíci, na které potom uvařili čaj. Čajů se sešla spousta kopřivový, bezový, čaj z lesních jahod a další.

Odpoledne jsme se potom vydali někteří do Hedčan jiní do Kožlan nebo k „novému“ Vožeháku.

Večer nás čekal táborák a táborové písničky.

Dnes bylo naší náplní dokončit naše lapače snů. Vyráběla každá chatička. Lapač slouží k zachycení  snů, kdy potom ty zlé zachycené v pavučině spálí ranní sluníčko a ty dobré sklouznou do mysli spícího člověka.

Odpoledne bylo oddílové. Některé čekaly hry …na lovce, střelba z luku, drobné sportovní soutěže, ale třeba dobrovolníci z pátého oddílu pomohli s opravou a výrobou dvou nových laviček.

Večer nás pak čekala naše druhá diskotéka.

Všechny vás z našich širých plání zdravíme a věříme, že se vám naše fotky budou líbit.

Rada starších.

http://hedcany2013.rajce.idnes.cz/Amulet_2014_crvrty_a_paty_den


 

3.Den

Den třetí…prší a prší…

Ale nám to pořád ještě nevadí, udělali jsme si dopoledne „základ“ pro lapač snů, abychom mohli v těch vedrech co přijdou opalovat naše rudá těla. Odpoledne se naše kmeny vydali po stopách bledých tváří každý na vlastní pěst. A večer, večer to přišlo…soutěž „Myšák Hedčany 2014“.

Všechno si můžete prohlédnout v naší galerii.

http://hedcany2013.rajce.idnes.cz/Amulet_2014_treti_den   


 

2.Den

Dnes na širé pláně celý den padala voda z nebe. Ale ani v nejmenším nám nezabránila v plnění našich dnešních úkolů. Naše „věšáky“ na skalpy jsou hotové a už se na nich houpou první skalpy. Všichni indiáni se ze svých výprav vrátili v pořádku a těší se dobré fyzické i psychické kondici. J Velký Manitou  hlídá naše kroky a my jsme udělali první krok k získání amuletu.
Museli jsme změnit náš večerní program na „mokrou variantu“ a tak si indiáni vybrali z několika kroužků, ve kterých potom zdokonalovali své dovednosti nebo získávali nové informace. Naše kroužky dnes byly např. pantomima, vosková batika, historie dobývání Ameriky, malování, korálky…

 Už se všichni těšíme na naší cestu za dalším skalpem.

Rada starších

http://hedcany2013.rajce.idnes.cz/Amulet_2014_druhy_den/


 

1. Den

Posíláme první pozdrav z širých plání. Cesta nám utekla jako voda. Jsme zabydleni a začíná naše letošní dobrodružství v honbě za posvátným amuletem. Máme za sebou první kmenovou radu, na které jsme zakopali válečnou sekeru, aby nás šarvátky neodváděli od našich „náročných“ úkolů. Zítra nás čeká výroba „věšáku“ na skalpy, které budeme získávat za jejich zdárné splnění ;) Mimo onoho věšáku si musíme, každá chatička ušít pytlík na zlato…

Pozdravujeme bledé tváře a jdeme si užívat MINIDISKO a DISKO.

Budeme se snažit posílat naše posly se zprávami každý den…je však možné, že budeme muset naše koně odpočinout a posel dorazí až další den.

Rada starších

 http://hedcany2013.rajce.idnes.cz/Amulet_2014