DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

LDT Dopraváček Hedčany

2016

Ostatní fotky z našeho tábora najdete na

http://berunecky.rajce.idnes.cz/Hedcany_2016_-_bez_cenzury

https://www.youtube.com/watch?v=sugbf9T1A4k&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=Qv-9YQwNEPc&feature=youtu.be

 

14.DEN - Překážková dráha, Rozlučkové Disco s tombolou, ukončení turnusu

Tak a je tu poslední den před odjezdem domů.

Dopoledne jsme připravili pro děti poslední část etapovky a to překážkovou dráhu, zaměřenou na elemety. Po absolvování této dráhy, pak děti dostaly poslední chybějící element.

Odpoledne nás pak čekalo velké balení a úklid tábora

Po večeři jsme nachystali pro děti rozlučkové Disco s velkou tombolou a ke konci diskotéky jsme se všichni sešli u stožárů. Na posledním závěrečném nástupu jsme stáhli táborovou vlajku, předali dětem pamětní medaile a oživili poslední Pátý Element. Tím jsme zakončili našich skvělých 14 dní tábora a já pevně věřím a doufám, že si tábor děti užily a že se tu setkáme se všemi dětmi znovu za rok ..... BYLO MI S VÁMI MOOOOOC FAJN A ZA ROK ZASE AHOJ

13.DEN - Déšť, déšť, déšť a zase déšť

I takové dny k nám bohužel zavítaly. Od rána do pozdního odpoledne pršelo, pršelo a pořád pršelo.

Proto jsme přizpůsobili program počasí a dopoledne jsme dětem promítli film v jídelně.

Odpoledne se pár odvážlivců vydalo ještě naposled k Valince do Hedčan aby utratili své poslední peněžní zásoby. Večer se nám ale počasí umoudřilo a tak jsme mohli udělat naplánovaný táborák.

Zprvu to vypadalo, že nám mokré dřevo nechytne a nebudeme si mít na čem opéct buřty, ale nakonec se vše povedlo a na buřtech jsme si pochutnali.

Zítra nás čeká poslední dopolední etapovka a pak balení....:(((

 

12.DEN - Výroba svíček, Miss

Den na který se těší celý tábor všechny dívky. Bude MISS.

Nejdříve jsme ale museli dopoledne splnit předposlední etapu a to vyrobit svíčky z včelých plástev. Dětem se výroba velice líbila a svíčky si pak zapálíme poslední den, na slavnostním večerním nástupu

Odpoledne jsme nacvičili s dívkami MISS a večer jsme mohli začít.

Miss se zůčastnily téměř všechny dívky z tábora. Bylo vidět, že se na Miss velice dobře připravily, zvláště volnou disciplínu měly všichni velice propracovanou.

 

11.DEN - Vzkaz mimozemšťanům, Myšák

Čeká nás jedna z posledních etapovek a to vytvoření vzkazu mimozemšťanům. Nikdo neví zda se nám podaří oživit pátý element a proto je nutné vytvořit tento vzkaz. Děti mají za úkol pomocí sádry a přírodních materiálů vytvořit odlitek, který by měl obsahovat poselství pro "ufony". Výtvory se velice povedly.

Odpoledne jsme se připravovali na večerního Myšáka.

Kdo neví co je to Myšák, tak je to Miss pro kluky. Kluci se utkali v tradičních disciplínách, jako jsou představení, volná disciplína a promenáda v plavkách nebo pyžamech. Výherci pak dostali hromadu cen a poukazy na Pizzu dle vlastního výběru

10.DEN - Praha, Pejskaři

Ráno jsme museli brzo vstávat, protože v 8h jsme už odjížděli do Prahy na Pražský hrad. Byla pro nás připravena prohlídka hradu, střídání stráží, prohlídka uniforem a zbraní a mnoho dalšího.

Počasí bylo úmorné a vedro nás donutilo vrátit se o něco dříve zpět do tábora a zchladit se v táborovém bazénu.

Večer nás navštívíli pejskaři a předvedli vycvík policejních psů. Vše se stihlo akorát, hned po skončení představení začalo pršet a toto počasí nás teď bude provázet asi další dva dny....

9.DEN - Kontaminace, Vožehák

Dnes nás čekala další etapovka.... Kontaminace. Úkol spočíval v tom, že každý oddíl si vybral jednoho člena, který nesměl od snídaně šlápnout na zem a musel mít zavázané oči. Ostatní děti z každého oddílu, musely pak donést jakýmkoli způsobem na určené místo tohoto člena oddílu, kde měly ukrytou svěcenou vodu a posvátný písek. V písku si pak musel každý vyvolený promnout chodidla a ve vodě opláchnout obličej, tak aby byl opět zachráněn

Odpoledne jsme využili všichni na koupání na Vožeháku, protože jak to tak vypadá, bude poslední možné koupení tento turnus. Počasí se má od zítřka večera zkazit.

Večer jsme uklidili tábor, protože se nám tu přemnožily papírky a nepořádek a šli jsme brzo spát..... zítra nás čeká Pražský hrad

8.DEN - Orientační běh, Pouť Břežany, Karneval

Na dopoledne jsme pro děti připravili orientační běh podle fáborků a děti musely plnit na jednotlivých stanovištích úkoly jako jsou buzola, zdravověda, skládání puzzle, lezení po laně, hod na cíl..... Běželo se po dvojcích, takže velké děti pomáhaly menším.

Odpoledne se celý tábor vypravil do nedaleké vesničky Břežany, kde se konala Břežanská pouť. Děti se povozily na kolotočích a koupili nějakou tu sladkost. Součástí pouťě byly také hasičské vozy a možnost si zastříkat hasičskou hadicí. Náhodou jsme jeli s naším správcem a táborovým autem kolem a tak naše auto vzaly děti útokem a celé ho pořádně postříkaly vodou. To jsme ale netušili, že skrze střešní okénko nám do auta teče...... teď už to víme.

Večer se děti převlékly do masek a za doprovodu hudby jsme udělali karneval. Nejhezčí masky pak dostaly cenu.

 

7.DEN - Vzdušný koráb, táborák

Počasí se lepší každým dnem a tak jsem sedmý den začali další etapovkou a to na téma elementu vzduch. Děti měly za úkol vytvořit vzdušný koráb, který by se vznášel pomocí balónků naplěných Heliem. Základem bylo, aby byl koráb co nejlehčí a aby ho balónky unesly. Všem se dílo moooooc zdrařilo.

Odpoledne se menší oddíly vydaly vykoupat a zchladit na Vožehák a starší oddíly si udělaly výlet do Kralovic

Večer jsme připravili pořádný táborak, u kterého si děti opekly buřta a společně jsme si zaspívali táborové písně

6.DEN - Polévka, Promítání

Tak jak si jednotlivé oddíly vedly při rýžování zlata, tak měly výhodu při vybírání ingrediencí při další etapovce a to přípravě polévky. Etapa je zaměřena na element oheň a to tak, že pomocí lupy a slunečního svitu museli zapálit oheň a na něm pak uvařit polévku. Některé polévky byly více zdařilé, některé méně.... nicméně děti viděly, že oheň jde takto zapálit.

Odpoledne se pak starčí oddíly podívaly na Vožehák a menší zkusily zda rostou borůvky...... nerostou, škoda.

Večer jsme počkali na šero a na plátno jsme pustili Harryho Pottera

5.DEN - Farma Hedecko, Olympiáda

Dopoledne jsme navštívili Farmu Hedecko, která se nachází na půli cesty mezi táborem a Vožehákem. Děti se mohly podívat na zvířátka, která na farmě žijí a trochu je i nakrmit. Větší oddíly si pak zahrály šipkovanou.

Po obědě jsme si všichni namasirovali svaly, protože nás čekalo sportovní klání a to v podobě Olympiády. Táborníci se utkali v jednotlivých disciplínách s maximálním úsilím. Jednalo se o sprint, skok z místa, hod na cíl, člunkový běh a střelbu. Po večeři jsme pak na nástupu vítěze z každého oddílu odměnili dobrotou a diplomem.

Závěr dne byl pak zakončen soutěžní diskotékou.

Počasí se každým dnem lepší, tak doufáme, že v následujích dnech zavítáme taky na náš velmi oblíbený Vožehák

 

4.DEN - Rýžování zlata, Milionář

4. den nás přivítal pěkným počasím a po pozdějším budíčku (kvůli včerejšímu promítání) jsme se pustili do dalšího úkolu, který bylo potřeba zvládnout, abychom mohli pokračovat v dalších etapových hrách celotáborovky. Čekalo nás hledání zlata v našem Hedčanském potoce. Samozřejmně nejmeší děti měly hledání snažší, tj. v mělké hloubce a ti nejstarší tam  zahučely skoro až po pás. Zlato a drahé kamení se ale nakonec vyřížovalo a našlo, takže jsme si mohli odškrtnout další část etapovky.

Odpoledne se část tábora vydala zkusit vodu ve Vožeháku a někteří šli k Valince do Hedčan doplnit zásoby sladkostí.

Po večeři jsme naší jídelnu proměnili na studio "Chcete být milionářem" a mohlo se začít. Byly to nervy..někteří se dostali hodně daleko, bohužel někteří vyhořeli už skoro na začátku.

 

3.DEN - Tabule živlů, letní kino

Máme tu třetí den a pokračujeme v plnění další etapy naší celotáborky. Tenktokrát má každý oddíl za úkol vytvořit tabuli živlů, kde budou zobrazeny všechny 4 základní přírodní živly. Úkolu se všechny oddíly zhostily na výrobnou a tabule živlů se nám moc povedly.

Odpoledne se pak některé oddíly šly podívat do Hedčan a nekteré šly do lesa nebo na louku si zasoutěžit a zasportovat.

Po večeři jsme vyhodnotili tabule živlů na nástupu a všechny oddíly dostaly první element za splnění úkolu.

Jakmile se trochu setmělo, připravili jsme pro děti letní večerní kino v přírodě. Natáhli jsme mezi stromy sešitá prostěradla a pustili přes projektor film "MIMONI", který si děti sami vybraly.... Večerní venkovní promítání bylo pro nás a pro tábor premiéra a myslím, že od tohoto roku nás bude provázet již každý následující rok taktéž.

2. DEN - Oddílové vlajky, místo

Ráno jsme se vzbudili do úplně jiného dne a hlavně do počasí, než které nás provázelo během prvního dne. Na obloze svítilo sluníčko a sem tam se objevil mráček .... ideální počasí pro nás.

Dopoledne nás čekala první etapovka a to vytvoření oddílového místa a vytvoření oddílové vlajky. Taktéž název si děti musely vymyslet. Vše samozřejmně na téma přírodní elementy. Myslím, že se všem oddílům, jak oddílová místa tak oddílové vlajky velice povedly.

Za odměnu jsme pak táborníkům večer připravili uvítací diskotéku.

Ještě informace ohledně jídla ....... vše zatím na jedničku a moc moc chválíme

1. DEN - Příjezd

Rok nám utekl jako voda a opět jsme se tu sešli v našem nejmilejším táboře LDT Dopraváček, tentokráte ročník 2016. Rozloučili jsme se s rodiči, zamávali z autobusů a už jsme byli na cestě, po které se budeme za 14 dní vracet zpátky do civilizace.

Po příjezdu do tábora jsme děti rozdělili do chatek a po obědě se šly všechny oddíly projít do lesa, kde se vzájemně seznámily.

Večer jsme udělali slavnostní nástup a zahájení tábora, na kterém jsme táborníky seznámili, co je všechno tento rok čeká, na co se můžou těšit a především jaké téma bude mít tento rok naše Celotáborovka...... PÁTÝ ELEMENT. Jak je poznat z názvu celotáborovky, bude se jednat o soutěže a úkoly na jednotlivé přírodní elementy.

Počasí nám sice první den nepřálo a skoro celý den propršelo, ale určitě se sluničko v příštích dnech ukáže a pořádně nás zahřeje